פרק 16, יצירת תפריטים ומיקומם במקום הרצוי

ניווט נוח ואינטואיטיבי הוא מרכיב משמעותי במיוחד ביצירת חוויית משתמש משובחת עבור הגולשים – ועל כן כדאי להשקיע זמן ומחשבה גם ביצירת תפריטים ומיקומם במקום הרצוי, מה גם שבעזרת וורדפרס ניתן לעשות זאת בקלות ובמהירות.

וורדפרס יוצרת אוטומטית תפריט המכיל את כל העמודים שיצרתם, מאורגנים במבנה היררכי בהתאם לבחירות שעשיתם (כלומר אם קבעתם שלעמוד מסוים יש "עמוד אב" הוא יופיע תחתיו בתפריט). תפריט זה ממוקם בחלק העליון של המסך.

המדריך המלא לבניית אתרים בוורדפרס WordPress menus

ישנן ערכות נושא שבנוסף מאפשרות הוספת תפריטים בצדדים או בתחתית הדף, ואם האופציה הזו אפשרית בערכת הנושא בה אתם משתמשים תוכלו לגשת אליה דרך לוח הבקרה, לחיצה על "עיצוב" ואז "תפריטים" ("Appearance" ואז "Menus").

הפעלת אופציה זו פותחת פאנל המאפשר הן עריכת תפריטים קיימים והן הוספת תפריטים חדשים. הפאנל כולל תצוגה של כל הדפים הקיימים באתר, קישורים, קטגוריות, תגיות ועוד – ואת מבנה התפריט והגדרותיו, כך שאתם אלה שקובעים כיצד הוא ייראה ואיפה ימוקם.

עריכת תפריטים

תחילה בחרו שם לתפריט החדש, סמנו "V" ליד כל אחד מהעמודים שברצונכם לכלול באותו תפריט – ולחצו על "הוסף לתפריט". באופן דומה תוכלו להוסיף לתפריט קישורים שתרצו שיופיעו בו (חיצוניים ופנימיים גם יחד), קטגוריות (כך שגולש שיקליק על שם הקטגוריה בתפריט יגיע חיש קל לכל העמודים שנכללים באותה קטגוריה) תגיות (לחיצה על תגית מסוימת תפתח את כל הפוסטים שהוצמדה להם תגית זו), פורמטים (אם ערכת הנושא שלכם תומכת באופציה זו) ופוסטים ספציפיים. אם אתם לא רואים את כל הפאנלים הנ"ל גשו ל"אפשרויות תצוגה" וסמנו "V" ליד אלה שאינן נראות כרגע.

המדריך המלא לבניית אתרים בוורדפרס WordPress 1menu

השלב השני הוא לקבוע את הסדר בו יופיעו הפריטים שבחרתם בתפריט (וורדפרס מציגה אותם על פי סדר הא"ב, שהוא כמובן לא בהכרח זה שאתם רוצים). גם ארגון התפריט בהתאם להעדפותיכם מתבצע בקלות, בפאנל הנקרא "Menu Structure" – פשוט גוררים עם העכבר כל תיבה למקום הרצוי מבחינתכם בתפריט.

על מנת ליצור תת תפריטים לתפריט אותו אתם עורכים, כל שעליכם לעשות הוא למקם פריט מסוים מתחת לפריט אחר, כשהוא מוסט מעט שמאלה.

אל כל האפשרויות הנ"ל ניתן לגשת גם על ידי לחיצה על המשולש הקטן שבפינה השמאלית של כל תיבה. בדרך זו ניתן לא רק להזיז את הפריטים השונים בתפריט אלא גם לבחור לכל אחד מהם שם אחר שיופיע בתפריט במקום שם הדף/קטגוריה/תגית וכו'.

מיקום תפריטים

יצירת תפריט חדש ועריכתו לא באה לידי ביטוי באתר שלכם עד שאתם לא מגדירים את התפריט הזה כתפריט הראשי (כלומר זה שיופיע בראש הדף) או בוחרים לו מיקום אחר, בהתאם לאופציות שמציעה ערכת הנושא בה אתם משתמשים. בחירות אלה מתבצעות ב- "Menu Settings" בפאנל של עריכת תפריטים או תחת הלשונית "Manage Locations".

המדריך המלא לבניית אתרים בוורדפרס WordPress 2-wp-menu

שימו לב: גם אם לא תסמנו אף אחד מהתפריטים שלכם כתפריט ראשי, עדיין יופיע באתר שלכם, בחלק העליון של כל דף, תפריט ברירת מחדל אותו מגדירה וורדפרס בעצמה. אם אתם לא רוצים תפריט בחלקו העליון של האתר שלכם, עליכם ליצור תפריט חדש, ריק לגמרי, ולהגדיר אותו כתפריט הראשי.

Scroll to top caret
×

שיחת ווטסאפ