בשנים האחרונות, חל שינוי ורבים מהמטופלים פונים לגוגל לחפש רופא. כתוצאה בלתי נמנעת מכך, ובשל התחרות ההולכת וגוברת, רופאים שונים החלו לשווק את עצמם בדיגיטל בכלל ובגוגל בפרט. מה זה אומר? שהיום, לכל רופא שמכבד את עצמו, יש אתר שכולל את הרקע הרפואי, את סיפורי ההצלחה, חוות דעת ותמונות לפני-אחרי של מטופלים. אז איך בעצם תוכלו לבדל את עצמכם בין עשרות אם לא מאות הרופאים שמופיעים במנועי החיפוש בתחום שלכם? באמצעות קידום אורגני ממוקד תוך מעקב ושיפורים הביצועים יחד עם תוכן איכותי ומקורי.
קידום אתרים לרופאים
קידום אתרים לרופאים הוא למעשה סדרה של פעולות ושיפורים שמבצעים באתר על מנת להתאימו באופן אופטימלי למאפיינים שנבחנים ע"י האלגוריתם של גוגל. זה יאפשר ליוזרים המחפשים מילים מסוימות שעשויות להיות רלוונטיות אליכם לראות את האתר שלכם בין תוצאות החיפוש. ככל שההתאמה של האתר שלכם לאלגוריתם של גוגל תהיה טובה יותר וככל שהוא יימצא במילות מפתח רלוונטיות, כך המיקום שלכם בתוצאות החיפוש יהיה גבוה יותר וכמות המבקרים באתר תגדל כמו גם כמות הפניות למרפאה. זאת לעומת קידום ממומן, שבו עלייך לשלם כסף על כל קליק או ליד.
איך קידום אתרים עובד?
כאשר אדם מסוים מחפש נושא כמו "רופא שיניים" למשל, גוגל מציע לו את כל האתרים הקשורים במדרג מסוים. חיפושים מסוג זה, הם כלליים מדי ומביאים אלפי תוצאות; מה שמקטין את הסיכויים שלכם להופיע בעמוד הראשון או השני של התוצאות במנוע החיפוש. לעומת זאת, אם האתר שלכם יופיע בחיפוש מילים יותר ממוקדות ונישתיות כגון "רופא שיניים בתל אביב" או "רופא שיניים המתמחה בחניכיים", האפשרות שתופיעו במיקום גבוה יותר ותקבלו לידים איכותיים יותר תגבר, מכיוון שאתם תגיעו לאנשים שמחפשים בדיוק את מה שיש לכם להציע.
כדי להגיע לראש רשימת תוצאות החיפוש, על האתר לעמוד במספר פרמטרים. בין היתר: מהירות, אבטחה, ידידותי למובייל, תוכן איכותי ועוד. המילים והביטויים בתגיות באתר, למשל, נותנים רמזים לגבי מהות התוכן ורלוונטיות החיפוש. בהתאם לזה, נקבע ה"מוניטין" של האתר, עד כמה הוא סמכותי, מקצועי ואמין, ואתרים בעלי סמכות גבוהה יותר מדורגים טוב יותר בגוגל. חלק מהפרמטרים נמצאים אף מחוץ לאתר, כמו קישורים מאתרים חיצוניים.
אילו התאמות יש לבצע באתר כדי להופיע במיקומים הראשונים בגוגל?
- יצירת תוכן איכותי שעבר אופטיזימציה לקידום אתרים רפואי – גוגל מצפה שאתרים רפואיים יכילו תכנים עדכניים עם מידע רב ומאמרים מקצועיים שבהם לפחות 1000-1200 מילים למאמר. מלבד העובדה שהתכנים צריכים לספק לא מעט אינפורמציה, הם גם צריכים להביא ערך אמיתי לקוראים, שהם יוכלו להפיק ממנו תועלת. איך מייצרים תוכן איכותי? כותבים אותו תוך מחשבה על הצורך של אותו אדם – זה שסובל רגע מכאבים, מתופעות לוואי או כל בעיה רפואית אחרת, זה שמובלבל או מפוחד וצריך ייעוץ והכוונה. אל תעגלו פינות כדי לרמות את האלגוריתם של גוגל, אל תוליכו שולל את המשתמשים שמגיעים לאתר שלכם, התמקדו בתוכן שהופך את האתר שלכם לייחודי, בעל ערך, יוצא דופן מבין כל המתחרים.
- בחירת מילות מפתח ממוקדות מעולמות הרפואה – שלב זה, הוא בסיס ליצירת התוכן באתר, שבהמשך משפיע על דירוגו בתוצאות החיפוש. תחילה, לכו על מילות המפתח שנגזרות מן המומחיות הרפואית שלכם: אם אתם רופאי שיניים המתמחים בילדים והמרפאה שלכם נמצאת בתל אביב, תוכלו להתמקד במילות חיפוש כמו "רופא שיניים לילדים", "רופא שיניים לילדים בתל אביב" וכו'. היעזרו בכלי החינמי של גוגל על מנת להרחיב את מאגר מילות החיפוש שלכם. לאחר מכן, השתמשו בהן בתכנים שלכם. אם יש לכם את האפשרות לייצר עמוד אחד לכל מילת מפתח זה בכלל יהיה מעולה.רצוי שהאתר שלכם יוצע כאופציה בהרבה מילות חיפוש. עם זאת, היזהרו שלא לדחוס יותר מדי מילות מפתח בבת אחת, אלא שמרו על טקסט זורם וקריא, כדי שלא תספגו סנקציות מגוגל.
- סכמת האתר, תגי כותרת ותיאורי מטא – אחד ממאפייני הדירוג בעלי המשקל הרב ביותר הוא תג הכותרת של עמוד, שהוא למעשה תג HTML המשמש כדי להזין את שם דף האינטרנט. הוא אומנם קיים בעמוד אך הוא אינו נראה לעיני הגולשים המבקרים בו. הוא מופיע בדרך כלל בראש הקוד הטכני של העמוד ומטרתו להוות מעין סממן ראשוני עבור הרובוטים הסורקים של מנועי החיפוש באשר לתוכן העמוד. מאפיין קצת פחות קריטי הוא תיאור המטא, משום שלאחרונה תוצאות החיפוש של גוגל החלו ליצור תיאורי מטא בעצמם על בסיס התוכן באתר. למרות זאת, עדיין מומלץ למלא את השדות של שני האלמנטים הללו, תוך שילוב מילות החיפוש הן בתג הכותרת והן בתיאור המטא. כמו כן, כדאי להוסיף לקוד האתר גם את סכמת האתר, סקריפטים העוזרים למונעי החיפוש לקבל עוד מידע אודות העמוד ובהתאם לזה להבין כיצד לסווג עמוד זה. הסכמה לא בהכרח תגרום לאתר שלכם לזנק לראש רשימת תוצאות החיפוש, אבל היא כן תסייע לגוגל להבין במה האתר שלכם עוסק וכך להגדיל את האפשרות שיופיע בתוצאות החיפוש.
- אופטימיזציה לתמונות וסרטונים באתר – משך טעינה ארוך של קבצי מדיה, מעלה את שיעור הנטישה באתר. חווית המשתמש נהרסת בצורה כמעט מוחלטת וגולשים מאבדים סבלנות מהר מאוד. לכן, חשוב לבצע אופטימיזציה של סרטונים ותמונות באתר, שהמימדים של הסרטון/תמונה לא יעלו על אלה שניתן להציג על גבי המסך, שכן במקרה כזה הקובץ פשוט כבד מדי שלא לצורך וניתן להקטין את משקלו.
- בניית סמכות באתרים חיצוניים – הסמכות באתרים אחרים, היא אחד מהדברים המשפיעים ביותר על דירוגו של אתר בגוגל. הכוונה היא בעצם לקישורים אתרים חיצוניים המובילים לאתר שלכם. חשוב שהקישורים יהיו איכותיים, כלומר מאתרים של רופאים אחרים, אתרים של קופות חולים, מוסדות רפואיים אחרים, אינדקסים רפואיים, בלוגים וכו'.
תוך כמה זמן רואים תוצאות בקידום אתרים לרופאים?
זהו תהליך המצריך אורך רוח ולוקח מספר חודשים. ככל שאתם מקדמים יותר מילות חיפוש וככל שהתחרותיות גדולה יותר, כך תקופת הקידום עד לקבלת תוצאות רצויות תהיה ארוכה יותר ולעיתים יכולה להגיע לחצי שנה עד שנה. במידה ואתם מקדמים מילות מפתח עם רמת תחרותיות נמוכה, תוכלו להגיע למיקומים הראשונים תוך פחות מ-3 חודשים. קל יותר להבין את לוחות הזמנים של הקידום לאחר מחקר מילות המפתח. ברוב המקרים, אחרי חצי שנה כבר ניתן לראות התקדמות בחלק מהביטויים בתוך שנה ניתן לראות שינוי משמעותי שבא לידי ביטוי גם בתנועה לאתר וגם בלידים; זאת בתנאי שמבצעים קידום אתרים לרופאים בצורה קפדנית ומקיפה.
לסיכום, במידה ואתם מעוניינים להגדיל את מאגר המטופלים שלכם, אתם חייבים להשקיע באתר שלכם ובקידום אורגני, במיוחד לאור התחרות הגוברת בעולמות הרפואה. חשוב שתהיה אסטרטגיה מסודרת ויציבה לקידום האורגני ותוכן איכותי בעל ערך. כחלק מהאסטרטגיה, יש למפות את כל הבעיות הקיימות אשר דורשות התייחסות או טיפול, כמו גם חקר מתחרים וזיהוי הזדמנויות. קידום אורגני לאתרים רפואיים הוא תהליך אבל תהליך שמשתלם בטווח הארוך ובסופו של דבר מחזיר את ההשקעה.
במידה ואינכם מסוגלים לעשות זאת בעצמכם משום שהלו"ז שלכם עמוס, בכל זאת אתם רופאים, מומלץ כי תיעזרו בשירותיהם של אנשי מקצוע שמתמחים בתחום.
ניווט באתר
פוסטים אחרונים
פרויקטים שעשינו לאחרונה
סייט איט שיווק באינטרנט
מנחם בגין 121, תל אביב
03-5465556
מידע חשוב
יש לנו במשרד 2 רחפנים, 4 אקדחי נרף שנשלפים לכל הפחות פעם ביום, מכונת ארקייד בגודל מלא (!), טרקטור על שלט, וכמה ג'וקים אלקטרוניים. רק אומרים… יש סיכוי גדול שנירה עליכם כשתגיעו 🙂