הלקוח: מפעל הפיס ומשרד התרבות והספורט | פרויקט ימי תרבות השנתי
אז מה היה לנו שם: אפיון תשתיות, אפיון חווית משתמש, פיתוח אתר, עיצוב, ניתוח תנועת גולשים ושיפור CRO
הלקוח: מפעל הפיס ומשרד התרבות והספורט | פרויקט ימי תרבות השנתי
אז מה היה לנו שם: אפיון תשתיות, אפיון חווית משתמש, פיתוח אתר, עיצוב, ניתוח תנועת גולשים ושיפור CRO
כבר סיבה להיות גאים בנו 🙂
ימי תרבות הוא פרויקט דגל שנתי וע-נ-ק! של מפעל הפיס שמטרתו העיקרית היא הנגשת התרבות לפריפריה, בעיקר במחירים (עד 20 ש"ח) ובמיקומן של הופעות התרבות, מדובר בפרויקט הגדול ביותר שמפעל הפיס מפיק ותקציבו נע בין 10 ל 20 מליון ש"ח בשנה, אנחנו היינו אחראים על אפיון, הקמת אתר האינטרנט, חווית המשתמש והרכישות באון ליין.
האתגר הראשון היה בשנה הראשונה 2013, לשכנע את עידו ומחלקת ה IT של מפעל הפיס לעבוד עם וורדפרס, הם חשבו שהיא לא תסחוב את מליוני הגולשים הצפויים לפרויקט, אחרי שצלחנו את זה האתגר השני היה לגרום לחברים בפיס לסמוך עלינו מבחינת המקצועיות שלנו, היות וזה היה פרויקט "ימי תרבות" הראשון היו המון סימני שאלה וכל הצלחתו של הפרויקט הייתה עדיין לא בטוחה.
עברנו את שלבי הפרויקט אחד אחד ואתגריו, פרויקט בסדר גודל כזה מביא איתו המון כפיפויות מבחינת תלויי זמן, חברת ההפקות המעולה "בנדה הפקות" ריכזה את מירב הפרויקט, צוות העיצוב של "הליגה" ריכז את העיצוב, שילוט והשפה לפרסומות הטלויזיה. ממשק המשתמש באתר, פריסות העמודים וארכיטקטורת המידע שהיינו צריכים לסיים היו תלויים בשפה העיצובית והכל כמובן תמיד היה גם תלוי באישור המנהלות התותחיות של מחלקת התרבות במפעל הפיס. כל המשתנים האלה הפכו את ההתנהלות בפרויקט למורכבת הרבה יותר מבמקרים רגילים. שכחנו שגם נדרשנו להזין תוכן של כ 500 אירועים וסגירת הכל לפי דדליין משוגע של פחות מחודשיים.
השלב הראשון בכל שנת פרויקט הוא ההבנה שלפרויקט כזה צריך להתגייס כל המשרד שלנו על כל התפקידים הקיימים. בסיום הפרויקט בשנה הראשונה הבנו שהמון דברים שעשינו יכלו להתבצע טוב ומוקדם יותר. בשנים הבאות כבר חילקנו עת העבודה בין מחלקות האפיון, הפיתוח והתוכן. כל מחלקה התחילה בנפרד ונפגשנו בנקודה מתוכננת מראש כאשר בערך 70% מהעבודה בוצעה כדי שישאר המון מרחב לתמרון לפי בקשות מפעל הפיס, חברת העיצוב וחברת ההפקות. היות שהעמידה בזמן מבחינת הזנת התוכן היתה עניין חשוב אז דברים כמו ה BackEnd לדוגמה עמדו במסגרת ה 70% של מחלקת הפיתוח ועמוד הבית + עמודי המופעים עמדו גם כן במסגרת ה 70% של מחלקת האפיון. עוד פיצוח שהגענו אליו היה ההפרדה בין אירועים ומופעים, חילקנו את כל סוגי מופעי התרבות לאירועים שהיוו את סוג העמוד הראשי של כל סוג, לדוגמה "קזבלן" ולמופעים שיציגו את כל הפעמים שהאירוע מתקיים, המופעים הוזנו בנפרד והוכנסו אוטומטית על ידי המערכת לתוך מקום מוכן מראש בתוך עמודי האירועים. היה חשוב לדברר את השפה הזאת כדי שאכן נבין אחד את השני כמו ללא תקלות מיותרות וזה אכן היה אחד הדברים שהקל את העבודה על כל הגורמים מכל החברות שהשתתפו בפרויקט.
טוב אז… התוצאות הן נשימה ענקית לרווחה בסוף כל שנה, אחרי שראינו שהכל דפק ותיקתק כמו שצריך, כל המרכיבים של האתר התחברו וכולם מרוצים. נכנסו לאתר בכל שנה מליוני גולשים, הם ניווטו דרכו בקלות ולא נרשמו דיווחים על אי נוחות או סרבול, האתרים רצו מהר ועמדו יפה בדרישה לכרטיסים. נתוני המכירות היו מרשימים מאד ושמו יופי של חותם על הצלחת כל הפרויקט.
מקווים שיבחרו בנו שוב ל 2017 🙂