7 דרכים להעלאת מהירות הטעינה של האתר שלך

פורסם 17 פברואר, 2014
שיתוף
whatsapp sharing button
facebook sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
7 דרכים להעלאת מהירות הטעינה של האתר שלך
דני שקד, מומחה לשיווק באינטרנט
מאת דני שקד

 

אם בראשית ימי האינטרנט התחברנו אל הרשת באמצעות מודמי 56K מקרקשים וחיכינו בסבלנות לפלא החדש שיופיע מול עינינו, הרי שכיום, בעקבות

העלייה המשמעותית של מהירויות הגלישה והירידה המשמעותית לא פחות במידת הסבלנות שלנו, אנחנו כבר לא מוכנים לחכות לאתרים יותר משניות ספורות (וגם הן לעתים נדמות כנצח…)

גם גוגל הצהירה באופן חד משמעי כי אתרים שנטענים במהירות זוכים לדירוג טוב יותר ביחס לאלה האיטיים – כך שהמסקנה ברורה: כדאי מאוד להשקיע תשומת לב בהעלאת מהירות הטעינה של האתר. איך עושים זאת? הנה 7 טיפים שכל אחד מהם יחסוך זמן יקר וישפר את ביצועי האתר:

1. ויתור על פלאגינים לא הכרחיים

 

פלאגינים, אותם תוספים שכל מערכת ניהול תוכן מציעה, מקנים לנו את היכולת ליצור אתרים מרובי אפשרויות בקלי קלות, והם רק הולכים ומתרבים (וטוב שכך, כמובן) – אולם כדאי להשתמש בהם במשורה.

כל פלאגין מאט את קצב טעינת האתר, ועל כן יש לשקול היטב בכל מקרה את העלות מול התועלת, כלומר עד כמה אותו פלאגין באמת חיוני והאם כדאי "לשלם" עבורו בדירוג בגוגל ואולי אף להפסיד גולשים קצרי רוח.

 

2. הקטנת תמונות בטרם העלאתן לאתר

מערכות ניהול תוכן רבות, וביניהן למשל וורדפרס וג'ומלה, מאפשרות העלאת תמונות כבדות לאתר והתאמת הגודל שלהן עבור התצוגה בלבד. אמנם זוהי דרך קלה ונוחה להשתמש בתמונות, אולם היא מאלצת את הגולשים שנכנסים לאתר שלכם להמתין עד שהתמונה המלאה תעלה ואף מוסיפה על זמן הטעינה את משך עיבוד התמונה.

עדיף קודם להתאים את התמונה לתצוגה (ישנן שלל תוכנות חינמיות ופשוטות לתפעול כמו גם אתרים המאפשרים עיבוד תמונה אונליין) ורק אז להעלות אותה לאתר.
למדריך הקטנת תמונות לחצו כאן

 

3. גישה לזיכרון מטמון

זיכרון מטמון (Browser Caching) מאפשר לכל גולש לשמור בזיכרון הדפדפן שלו דפים בהם ביקר (באופן אוטומטי, כמובן), וכך, כשהוא חוזר אל האתר שלכם פעם נוספת הדפדפן שלו לא צריך לשלוף את התוכן מהשרת שבו מאוחסן האתר שלכם. התוצאה: קיצור פרק הזמן בו ממתין אותו גולש לעליית האתר שלכם.

איך עושים זאת? בוורדפרס, למשל, ישנו תוסף בשם W3 Total Cache, ובאופן כללי מדובר בפעולה פשוטה למדי בעלת תרומה משמעותית לשיפור זמן הטעינה של האתר.

 

4. שימוש ב- CDN

CDN – ראשי תיבות של Content Delivery Network – היא מערכת שרתים המאפשרת הצגת תוכן סטטי באופן אופטימלי. שימוש ב- CDN מאפשר שמירת תוכן כגון תמונות לא על השרת שבו מאוחסן האתר שלכם אלא בשרתים מהירים שמתוכם נבחר בכל פעם זה הקרוב ביותר לגולש, והתוצאה: זמן טעינה משופר משמעותית.

לגוגל יש CDN, כך גם למיקרוסופט וישנם עוד CDN-ים רבים המצמצמים את זמן הטעינה של האתר שלכם.

 

5. בדיקת עדכניות הקוד

כדאי מאוד לבדוק אחת לזמן מה שהקוד בו נכתב האתר שלך עדכני. כל מערכות ניהול התוכן או ה- Ecommerce משתכללות באופן מתמיד, ובהחלט ייתכן שעדכון קוד האתר עשוי לשפר במידה ניכרת את מהירות העלאתו. כשאתם מעדכנים את האתר, ודאו כי הגרסה הקודמת שמורה, למקרה שמשהו משתבש.

 

6. CSS למעלה, JAVASCRIPT למטה

שימוש בתבניות CSS (השפה המתקדמת והמומלצת לעיצוב דפי אינטרנט) מונעת את המצב שנקרא Progressive Rendering (עלייה הדרגתית של תמונות), וחוסכת משאבים יקרים בזמן טעינת האתר.

הקפדה על שימוש ב- JAVASCRIPT (שפת תכנות המאפשרת יצירת אתרים עשירים יותר) בחלקו התחתון של הדף מונעת מהדפדפן להמתין עד שכל הקוד יבוצע ורק אז לטעון את הדף, ובכך משפרת אף היא את מהירות טעינת האתר.

 

7. הפעילו GZIP

קצת מסובך להסביר איך הטכנולוגיה הנקראת Gzip Compression משפרת את מהירות העלאת האתר, אבל היא עושה זאת (בעיקרון בכך שהיא מצמצמת למינימום את מספר הפעולות הנדרשות מהדפדפן עבור ה- HTTP של האתר שלכם).

ישנן מספר דרכים להפעיל Gzip כשהפשוטה שבהן היא שימוש בפלאגין של וורדפרס הנקרא WP HTTP Compression. דרך אחרת, המתאימה להמלצה מספר 1, היא להוסיף קוד ספציפי בראש הדף.

ישנן כמובן דרכים נוספות, אבל 7 הנ"ל הן הקלות ביותר ליישום ומהוות צעד ראשון משמעותי בדרך למהירות טעינה מקסימלית.

מכיר דרכים אחרות? כתוב לנו!

Scroll to top caret