פרק 6: אסטרטגיית בניית קישורים

אתם מסוגלים לדמיין אינטרנט בלי לינקים? באופן דומה קידום אתרים אפקטיבי באמת כולל תמיד אסטרטגיית בניית קישורים. הפרק הזה יעזור לכם להבין איך משיגים הפניות ממקורות חיצוניים איכותיים ואיך בונים לינקים פנימיים, כך שהאתר שלכם ימשוך אליו גולשים רלוונטיים רבים ככל האפשר.

1. הדגשים העיקריים של קישורים למטרת SEO

לפני שמתחילים לשבץ קישורים באתר ולייצר לינקים ממקורות חיצוניים, כדאי להבין איך עושים את זה נכון – וליתר דיוק ללמוד מה גוגל ושאר מנועי החיפוש אוהבים ומה ממש לא. ישנם 5 דגשים כלליים עיקריים: רלוונטיות, הטקסט שעליו מופיע הלינק, קצב הצטברות הקישורים, אפס ספאם וקישורים מרשתות חברתיות.

profile-link אסטרטגיית בניית קישורים המדריך לקידום אתרים SEO סייט איט פרופיל קישורים טבעי

 

רלוונטיות

מבחינת מנועי החיפוש קישור שמוביל אל דף אינטרנט הוא הבעת אמון בתוכן שמציג אותו דף. אבל כדי שאפשר יהיה לתת אמון בהבעת האמון, נדרשת רלוונטיות. כשאנחנו למשל מחפשים המלצות לתפריט מאוזן, מן הסתם נייחס משקל רב יותר להמלצות של תזונאים מאשר להמלצות של סוכן ביטוח, ובאופן דומה גם מנועי החיפוש יודעים להעריך עד כמה באמת יש קשר בין האתר שאליו מוביל הלינק לבין האתר המפנה.

לדוגמה, בעל חנות רהיטים שרוצה לקדם את האתר שלו יכול לבקש הפניה מבלוג שהנושא שלו הוא גידול ילדים (אם יש לו גם ריהוט לחדרי תינוקות ונוער). גם קישור מאתר שעוסק בעיצוב פנים או בפנג שוואי ייתפש כרלוונטי ולכן יספק תועלת, ועוד אופציה היא לינק מאתר שמתמקד בעץ (בהנחה שבחנות נמכרים רהיטים מחומר גלם פופולרי זה). לעומת זאת קישור מאתר של חברת תיירות עלול להיתפש כחסר אמינות ולא לתרום ל-SEO.

הטקסט שעליו מופיע הלינק

הטקסט שעל גביו מופיע הקישור נקרא עוגן (ואפשר גם להיתקל במונח “אנקור טקסט” או באנגלית "Anchor text"). זהו בעצם מעין פרומו תמציתי – הדרך של בעל האתר המפנה לספר לגולשים מה הם צפויים לקבל אם ילחצו על הלינק. גם מנועי החיפוש מייחסים חשיבות לעוגן ונעזרים בו כדי להעריך את מידת הרלוונטיות של הקישור. עוגן סתמי כמו “לחצו כאן”, שלא לדבר על “לינק”, עלול להפוך את הקישור לחסר תועלת. “טיפים לבחירת רהיטים לחדר תינוקות” או “שידת עץ לסלון כפרי” הם אנקורים ברורים ולכן מוצלחים.

סייט-איט-17-1030x348 אסטרטגיית בניית קישורים המדריך לקידום אתרים SEO סייט איט קישורי טקסט עם אנקור

התמדה

מנועי החיפוש בוחנים גם את קצב הצטברות הקישורים. עמוד שמובילים אליו 20 קישורים איכותיים אבל כולם נוצרו כבר לפני 4 שנים יקבל ציון פחות גבוה מעמוד עם 20 קישורים דומים שהתווספו באופן הדרגתי לאורך השנים. הסיבה לכך היא שהאתר השני נתפש כעדכני יותר, ומנועי חיפוש מעריכים מאוד את האיכות הזו. 

לא להתפתות לקישורים לא אמיתיים

מנועי חיפוש נוטים להתייחס בחשדנות למצבים שבהם בבת אחת מתווספת כמות גדולה מאוד של לינקים לאתר מסוים. גם יצירת קישורים רבים עם אותו עוגן מעוררת סקפטיות ולא אמון, וכמובן שהפניות מאתרים מפוקפקים שגובים תשלום עבור כל קישור הן מקור לצרות. מומלץ בחום להיזהר ולא להמר על עתידו של האתר שלכם – גם גוגל וגם שאר החברות בתחום מיומנות מאוד בזיהוי ניסיונות הונאה ומחמירות מאוד עם המתחכמים.

שיתופים ברשתות חברתיות

כשגולש משתף תוכן שלכם ברשת חברתית, מנועי החיפוש מתרשמים מכך לטובה ומוסיפים נקודות זכות לאתר. בהתאם כדאי להקדיש תשומת לב לזיהוי הנושאים שמעניינים את קהל היעד שלכם ושיגרמו לרבים ללחוץ על כפתורי ה-Share למיניהם. אמנם נדרשת בכך השקעה של תשומת לב וזמן – אבל התמורה גבוהה.

2. 2 הסוגים השונים של הקישורים הפנימיים

האסוציאציה הראשונה למונח “לינקים” היא כמעט תמיד הפניות מאתרים חיצוניים – אבל גם לקישורים פנימיים יש חשיבות רב, גם עבור הגולשים וגם מבחינת מנועי החיפוש.

ישנם שני סוגים של קישורים פנימיים: אלה שמשמשים לניווט ואלה שמבוססים על קונטקסט. את הקישורים מהסוג הראשון תמצאו בסרגל הניווט – פס מובלט שמופיע בראש כל דף באתר או בצד הימני שלו (בצד שמאל כשמדובר על אתר באנגלית). בחלק מהמקרים תמצאו חלק הלינקים שמאפשרים הגעה מהירה לתוכן ספציפי גם בתחתית העמודים (החלק שנקרא Footer).

 

אסטרטגיית בניית קישורים המדריך לקידום אתרים SEO סייט איט איך לסדר קישורי פוטר

הקישורים מהסוג השני מפוזרים בין הדפים השונים באתר ומופיעים בטקסטים עצמם. כל לינק כזה הוא תוצר של קשר בין שני עמודים: אם למשל באתר של חברת תיירות יש דף אחד עם מלונות מומלצים באמסטרדם ודף שני עם האטרקציות המומלצות בבירת הולנד, קישורים בין שניהם הם דבר טבעי. גם הפניה מעמודים אלה אל עמוד שעוסק במציאת טיסות זולות לאירופה היא רעיון שכדאי לקחת בחשבון, וכך בעצם כל קישור שיכול לעזור לגולשים לדעת שיש עוד מידע רלוונטי עבורם באתר.

דגש מהותי נוסף ביצירת קישורים פנימיים הוא הטקסט שעל גביו מופיע הלינק. כפי שהסברנו בסעיף הקודם, כדאי להקפיד על עוגן מפורט וברור כך שכל המשתמשים באתר יבינו מיד מה המידע שיקבלו אם ילחצו על הלינק.

מעבר לתועלת לגולשים, הלינקים הפנימיים משני הסוגים משרתים גם את מנועי החיפוש. בפרט הם מאפשרים:

  • הבנה טובה יותר של מבנה האתר
  • זיהוי מדויק יותר של הנושאים שבהם עוסק האתר
  • הערכה נכונה יותר של מידת החשיבות של כל עמוד באתר

 

המידע החיוני שמפיקים מנועי החיפוש מהלינקים שבתפריט הניווט ומאלה שבתוך הטקסטים עצמם עוזרים להם לקבל תמונה מדויקת ומלאה של התוכן באתר – ולדעת עבור אילו חיפושים הוא רלוונטי ומתי כדאי להציג אותו לגולשים.

3. הפניות ממקורות חיצוניים – כל האפשרויות

את הקישורים הפנימיים קל יחסית להוסיף – יש לכם שליטה מלאה באתר שלכם, ובהתאם אחרי שקבעתם מה יהיה המבנה שלו ואיך ייראה תפריט הניווט, והבנתם את העיקרון של לינקים על בסיס קונטקסט, היישום פשוט ומידי (ובפרט אם האתר שלכם נבנה על גבי מערכת תוכן ידידותית למשתמש).

קישורים חיצוניים נתפשים כקשים יותר להשגה, ולכן ישנם לא מעט בעלי אתרים שמוותרים עליהם. על-מנת לא לעשות את הטעות הזו, כדאי לקחת בחשבון 2 דברים:

א. בלי לינקים ממקורות חיצוניים לאתר שלכם, החשיפה שלכם לא מקסימלית ואתם מפסספים לקוחות פוטנציאליים. וסביר להניח שרבים.

ב. אמנם נדרש מאמץ מסוים כדי לייצר קישורים מהסוג הזה, אבל הדבר בהחלט אפשרי ויש לכם אפילו כמה דרכי פעולה אפשריות.

דרך אחת, פשוטה במיוחד, היא לרשום את האתר באינדקסים שונים. באינטרנט יש שלל מדריכי אתרים, ומכל אחד מהם יוצאים קישורים שעשויים להיות בעלי ערך רב. האופציה הראשונה היא מדריכים בתחום הפעילות שלכם (כך למשל סוכן ביטוח יכול לרשום את האתר שלו באינדקסים שונים שמציגים סוכני ביטוח), אופציה שנייה היא מדריכים על בסיס אזור גאוגרפי (למשל חנות סמארטפונים בעפולה יכולה להירשם לאינדקס עסקים מקומיים בעמק יזרעאל, למדריך אתרים בגליל, בצפון וכו’) ואם לעסק ולאתר יש מאפיינים מיוחדים נפתחות עוד אפשרויות (לדוגמה, מסעדה עם תפריט טבעוני עשיר יכולה להירשם לאינקס עסקים ידידותי לטבעונים ולזכות בעוד לינק חשוב).

הדגש העיקרי הוא לבחור בחוכמה את האינדקס, ובפרט להעדיף את אלה שבוחנים את איכות האתר ואת הרלוונטיות שלו למדריך שלהם. אינדקס שמאפשר רישום אוטומטי אולי מקל עליכם את הוספת הקישור לפרופיל הקישורים של האתר, אבל קרוב לוודאי שהערך של אותו קישור אפסי (מפני שמנועי החיפוש לא מייחסים סמכותיות למדריכים סתמיים).

דרך שנייה ליצור קישורים חיצוניים היא לבקש מבעלי אתרים בתחומים רלוונטיים. תוכן שמספק לגולשים מידע בעל ערך בצורה מעניינת מעלה במידה ניכרת את הסיכוי לקבל תשובות חיוביות רבות ואיתן שפע לינקים. תוכן איכותי שכזה מוביל במקרים רבים להפניות שונות אליו באופן טבעי, בלי שתצטרכו כלל לבקש, אך ורק מעצם התועלת הרבה שבו – סיבה טובה נוספת להשקיע בתוכן.

אסטרטגיית בניית קישורים המדריך לקידום אתרים SEO סייט איט קישורי פוטר

 

שיטה אפקטיבית אפילו יותר ליצירת הפניות מאתרים אחרים היא להציע לבעלי אותם אתרים לכתוב עבורם תוכן – בתמורה ללינק. ככל שהתוכן שתכינו להם יהיה איכותי יותר כך הערך המוסף שלו יהיה רב יותר, גם לגולשים וגם לכם, שכן בנוסף לתרומה ל-SEO תזכו גם במיתוג כמובילים בתחומכם וכעסק רציני שכדאי לפנות אליו.

אם החברה שלכם תורמת לעמותות, מלכ”רים וארגונים חברתיים, או משתפת פעולה עם גופים מבורכים שכאלה, תוכלו לבקש מהם קישור מהאתר שלהם. בדרך כלל מנועי החיפוש מייחסים אמינות גבוהה מאוד ללינקים מאתרים אלה, כך שנוצר מצב WIN-WIN. כפי שציינו בסעיף 1 כדאי להשקיע מאמץ גם בהשגת שיתופים ברשתות חברתיות שנחשבים ללינקים מוצלחים. כפתורי שיתוף באתר מקלים על הגולשים לשתף תוכן שהתרשמו ממנו לטובה, ונוכחות מוצלחת בפייסבוק, אינסטגרם, טוויטר וכו’ מגדילה עוד יותר את הסיכוי לשיתופים וקישורים.

4. איך למצוא רעיונות נוספים לקישורים?

אחד המפתחות להפקת מלוא התועלת האפשרית מהמשקל שמייחסים מנועי החיפוש ללינקים מכל הסוגים הוא כאמור התמדה. כדי לקבל עוד רעיונות לעוד הפניות כדאי לבדוק את פרופיל הקישורים של אתרים אחרים.

באופן טבעי מומלץ לבחון את האתרים שמדורגים במקומות הראשונים בתוצאות החיפושים הרלוונטיים – אם למשל אתם רוצים לקבל מידע על האפשרויות של לינקים עבור הביטוי “טיולי אופניים בדרום” הקלידו אותו בגוגל, והעתיקו את הכתובת של האתר שמדורג ראשון בתוצאות החיפוש האורגניות (כלומר אחרי המודעות הממומנות, אם יש כאלה).

ישנם כמה כלים שמאפשרים לעבור על כל הקישורים אל אותו עמוד ביעילות ובקלות, ובפרט אנחנו ממליצים על Link Explorer שהוא חלק מחבילה כוללת שנקראת מוז.

אסטרטגיית בניית קישורים המדריך לקידום אתרים SEO סייט איט כלי לבדיקת קישורים של מוז (MOZ)

 

באמצעות כלי זה תוכלו לבצע פילוחים שונים ולמשל למיין את הקישורים בהתאם ל-Page Authority ול-Domain Authority של העמוד שממנו יוצאת ההפניה. שני הפרמטרים האלה הם אינדיקציה מצוינת למידת הסמכותיות שגוגל מייחסת למקור ההפניה ועל כן גם לקישור עצמו – דרך מעולה לקבל רעיונות עם פוטנציאל רב במיוחד.

Scroll to top caret
×

שיחת ווטסאפ