פרק 8: קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני

המסחר האלקטרוני בישראל מתאפיין במגמת עלייה קבועה ומשמעותית של כ-20% בשנה, ובהתאם עוד ועוד עסקים בכל תחומי הפעילות נכנסים לשוק ומציעים מוצרים גם באינטרנט. אתר E-Commerce איכותי יכול להגדיל את קהל הלקוחות שלכם בשיעור ניכר ולחשוף אתכם גם למתעניינים וקונים בחו”ל – וכדי לממש את הפוטנציאל של החות המקוונת אתם כבר מבינים מה צריך לעשות: SEO.

סייט-איט-פרק-8 קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני תוצאות עשירות

הבסיס של קידום אתרי מסחר אלקטרוני זהה לזה של קידום אתרים “רגילים”. אם קראתם את הפרקים הקודמים במדריך שלנו, אתם כבר יודעים איך ליצור מבנה אופטימלי לאתר, איך לבנות קישורים בתוכו ואליו, אילו תכנים לשבץ בכל עמוד ומהם הכלים שעוזרים לבצע SEO יעיל ומשתלם. אם לא קראתם אותם עדיין, זה הזמן ? – ועכשיו נלמד מהם הדגשים הספציפיים לקידום חנויות אונליין.

1. מילות מפתח ספציפיות

קידום אתרים אפקטיבי מתחיל במחקר מילות מפתח – כלומר מציאת המילים והביטויים שעבורם כדאי להתאמץ להגיע למקומות הראשונים בדירוג של גוגל.

SEO לאתרי E-Commerce מחייב מחשבה מעמיקה לגבי שני סוגי הגולשים שתרצו למשוך לחנות: אלה שמתעניינים במוצר מסוים ובוחנים את האפשרויות, ואלה שההחלטה לקנות כבר הבשילה אצלם והם בשלב שבו ההתלבטות היחידה היא איפה לבצע את הרכישה. 

גולשים מהקבוצה הראשונה יכולים לבצע חיפושים כמו “מה עדיף דגם X או דגם Y” (למשל מה כדאי אייפון X או גלקסי S10), “קורקינט חשמלי יתרונות וחסרונות” או “איך לבחור מדיח כלים”. גם סקירות מפורטות יכולות למשוך אליכם גולשים (למשל “נוקיה 9.1 סקירה מפורטת”) – תכנים שיקנו לכם יתרון על פני האתרים המתחרים עבור ביטויים מהסוגים הנ”ל יכולים לחולל פלאים מבחינת הקידום.

סייט-איט-פרק-8-2 קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני ממוצע חיפושים מול מחלת מפתח

 

עבור גולשים מהקבוצה השנייה מומלץ לשקול קידום עבור ביטויים שמבליטים את היתרונות שלכם – למשל “אופניים חשמליים במבצע”, “מדיח כלים אינטגרלי בזול”, “דיו למדפסת משלוח מהיר” וכו’.

2. מה זה Schema ולמה כדאי להשתמש באופציה הזו?

סכמה הוא מונח שכל בעל אתר מסחר אלקטרוני חייב להכיר: באמצעות Schema.org אנחנו מספקים לגוגל ולשאר מנועי החיפוש מידע יקר ערך על התוכן בכל דף באתר. המידע עוזר למנוע החיפוש להבין טוב יותר את המהות של העמוד, וכך לדעת בפני מי נכון להציג אותו. כל פריט מידע שכזה נקרא מיקרודאטה, וכשבוחרים אותם בחוכמה יש סיכוי טוב מאוד שהמוצרים שלכם יוצגו בפני גולשים רלוונטיים, כלומר אלה שהמוצר מתאים להם ובסבירות גבוהה הם גם יקנו אותו.

עבור דפי מוצר באתר מסחר יש להיכנס ל- https://schema.org/Product. האפשרויות רבות ומגוונות, ובתור התחלה רצוי להוסיף לכל פריט שאתם רוצים למכור את השם שלו, תיאור מדויק, את שם היצרנית, פרטים לגבי הדגם הספציפי וגם תמונה. 

מידע נוסף בסכמה שיכול לתרום ל-SEO הוא מחיר המוצר (כולל הצעה של מבצע אטרקטיבי עד לתאריך מסוים), המצב שלו (חדש/ משומש/ תקין וכו’) ומידות כל פריט. תוכן של גולשים – דירוג ממוצע שהם מעניקים לכל מוצר וביקורות (כולל שם הכותב/ת, תאריך הסקירה וכו’) – אפשר למנף בעזרת https://schema.org/review. בדרך זו תרוויחו גם עוד תוכן שלא אתם צריכים להקדיש זמן ליצירה שלו וגם תוספת מבורכת לאמינות ולמוניטין שלכם (כמובן שכדאי למכור מוצרים איכותיים שיקבלו ציונים גבוהים וביקורות מחמיאות…)

סייט-איט-8-פרק-4 קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני תמונה לתיאור אתר

 

עוד אופציה שמציעה סכמה היא פיסות מיקרודאטה ייעודיות לעסקים בתחומים ספציפיים – למשל מסעדות. באופן כללי schema.org מתעדכן ללא הרף, וככל שתתעמקו יותר באפשרויות הרבות כך תוכלו להיות רגועים יותר ולדעת שמנועי החיפוש מבינים אתכם ומציגים את דפי המוצרים בהתאם.

חשוב להדגיש שהסכמה היא לא תחליף לתוכן באתר עצמו, זה שמוצג לגולשים וכמובן שגם מנועי החיפוש בוחנים אותו בקפידה – ועל כך בסעיף הבא.

3. תוכן לאתרי E-Commerce – דגשים חשובים

התוכן של אתרי מסחר אלקטרוניים חייב להיות איכותי במיוחד, וזאת מפני שיש לו 3 מטרות חשובות:

א. לקבל ציון גבוה מהאלגוריתמים של מנועי החיפוש – ובפרט לגבי מילות המפתח הספציפיות שמצאתם.

ב. להניע את הגולשים לפעולה – ואפילו לשכנע אותם לרכוש עוד מוצרים מעבר למה שהם מחפשים.

ג. להלהיב את הלקוחות – עד שירצו לשתף את התוכן ובעצם לסייע לכם בשיווק.

התוכן העיקרי הוא עמודים ייעודיים לכל המוצרים שנמכרים אצלכם. בכל עמוד כזה המידע הבסיסי הוא שם המוצר, פרטים טכניים (צבע/ מידות/ משקל וכו’), מחיר, הנחת כמות אם ישנה, אפשרויות משלוח ופרטים נוספים שעוזרים לגולשים לדעת בוודאות שזה המוצר המתאים להם. 

קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני סייט-איט-פרק-שמונה תוכן לאתרי E-COMMERCE

 

אבל כל אלה לא מספיקים: בני אדם לא רוצים לרכוש מוצר או שירות – הם מחפשים מענה לצורך כלשהו שלהם, פתרון לבעיה שאיתה הם מתמודדים. בהתאם, חשוב להוסיף תיאור שיוצא מתוך התפישה הנ”ל ומבהיר לכל גולש וגולשת איך המוצר נותן להם את המענה המושלם. לא קל ליצור תיאורים מקוריים לכל הפריטים, אבל כדאי להשקיע. התמורה היא גם בידול מהמתחרים, גם עוד נקודות זכות באלגוריתמים של גוגל ושאר מנועי חיפוש וגם הנעה מעולה לפעולה.

איך ביקורות גולשים יכולות לקדם את האתר ולהגדיל את המכירות?

בנוסף כדאי לאפשר למי שכבר קנה מכם פריט מסוים להשאיר ביקורת בדף של אותו מוצר ואפילו לעודד את הלקוחות לעשות זאת. מעבר לתוספת התוכן בלי שתצטרכו לכתוב אותו בעצמכם, הסקירות של הגולשים מספקות למתלבטים מידע חיובי אובייקטיבי ומגדילות את רמת האמון בכם (בונוס: פידבקים מלקוחות עוזרים לכם להבין את היתרונות שלכם וגם איפה כדאי להשתפר).

איך למכור יותר לכל לקוח?

נדרש מאמץ רב כדי להפוך גולש ללקוח – כשאנחנו מצליחים, כדאי למנף את האמון שהגולש נותן בנו לטובת מכירה גדולה יותר. האמצעי: הצעת מוצרים נוספים לאלה שבהם הוא מעוניין, בין אם על בסיס התנהגות גולשים ובין אם על בסיס חיבורים שמבוססים על הידע שלכם בתחום. ישנם אתרי E-Commerce שבהם האופציה של “מוצרים נוספים שיכולים לעזור לך” או “גולשים שקנו מוצר זה התעניינו גם ב-” היא כבר בילט-אין, וגם אם לא – זו השקעה משתלמת מאוד.

4. איך לוודא שמנועי החיפוש מבינים את האתר? דרכים נוספות

בסעיף 2 למדנו איך להשתמש ב-Schema.org כדי לעזור למנועי החיפוש להבין את האתר ולקדם אותו. דרך נוספת, אפקטיבית לא פחות, היא ליצור מבנה נכון לאתר – על בסיס העקרונות שלפיהם מתכננים חנויות פיזיות.

חנויות פיזיות מאורגנות בדרך כלל לפי סוגי המוצרים. בסופרמרקט למשל יש אזור שמוקדש לירקות ולפירות, מעבר שבו אפשר למצוא מגוון קטניות, מעבר אחר עם חומרי ניקוי וכו’. בנוסף תיתכן גם חלוקה פנימית בתוך כל קטגוריה, ולמשל במקרר מוצרי החלב יהיו מדפים עם מוצרי חלב מהצומח למיניהם.

גם את החנות האינטרנטית כדאי לתכנן באותה דרך. הקטגוריות ותת הקטגוריות עוזרות למנועי החיפוש להבין את התפקיד של כל דף באתר, וכך הם יודעים טוב יותר מה להציג לגולשים עבור כל חיפוש. קחו לדוגמה חנות לתוספי מזון – גולש שהקליד בגוגל “אבקת חלבון” כדאי להפנות לקטגוריה “אבקות חלבון” כדי שיוכל לבחור בין כל האופציות שיש באתר, גולשים שמחפשים “אבקות חלבון טבעונית” רצוי להפנות לתת הקטגוריה שכוללת את כל אבקות החלבון שמבוססות על הצומח, ואם ישנו גולש שמחפש אבקה ספציפית של חברה מסוימת – כדאי למשוך אותו לדף ייעודי של אותו מוצר.

 

חלוקה לקטגוריות סייט איט קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני

החלוקה לקטגוריות ותת קטגוריות מבוססת על לינקים פנימיים. כמו כן חובה ליצור מפת XML – מפה שמיועדת למנועי חיפוש ומשרטטת את מבנה האתר, ובפרט את הקטגוריות ותת הקטגוריות. אופציה נוספת שמאפשרת המפה היא לציין את החשיבות מבחינתכם של כל עמוד או חלק מהעמודים. ישנם אתרי מסחר אלקטרוניים שמעדכנים את המפה אוטומטית כשאתם מוסיפים עמוד, מורידים דף וכו’, ואם תרצו תוכלו למצוא מידע נוסף בפרק 4 של המדריך. בכל מקרה עדכון נכון של ה-XML מבטיח אינדוקס מהיר ככל האפשר של תוכן חדש והצגתו לגולשים.

תגים שכדאי להכיר:

* קנוניקל – תג שמיועד לשימוש במקרים שבהם עמוד חדש הוא בעצם שכפול של דף קיים (למשל כשאותו מוצר מופיע תחת קטגוריות שונות, או כשפריט מסוים מוצע במספר צבעים או מידות שונות). אתרים שבהם לא נעשה שימוש בקנוניקל ייתפשו ע”י גוגל ושאר מנועי חיפוש כמי שמציגים תוכן מועתק – ועלולים להיענש בחומרה.

* תגי PREVIOUS ו-NEXT – באתרי מסחר רבים נהוג להציג בכל עמוד רק חלק מהמוצרים בקטגוריה, ומתחת לכל אותם פריטים מופיעה האפשרות לעבור לדף הבא או לחזור לדף הקודם כדי לדפדף בין כל האפשרויות. על-מנת שמנועי החיפוש לא יתייחסו לכל עמוד ככזה שעומד בפני עצמו, אלא יבינו את ההמשכיות ביניהם, יש להשתמש בתגי NEXT ו-PREVIOUS.

 

5. ההיצע משתנה? כך תפנו את הגולשים למקום הנכון

אחד המאפיינים הייחודיים של אתרי מסחר אלקטרוניים הוא השינויים התכופים יחסית – ובעיקר במצבים שבהם היצע המוצרים מתעדכן לעתים קרובות. על-מנת לוודא שכל גולש מגיע לעמוד רלוונטי ונחשף להצעות שמתאימות לו, נדרשות מספר פעולות חשובות:

* מוצר שלא נמצא זמנית במלאי – מן הסתם הדף הקיים כבר צבר נקודות זכות במנועי החיפוש וחבל להפסיד אותן. בהתאם הפתרון הוא להשאיר את העמוד ולהוסיף הודעה בסגנון “מצטערים, אבל כרגע פריט זה אזל מהמלאי”. אם אתם יודעים מתי המלאי יתחדש, כדאי לספק את המידע הזה לגולשים ובכל מקרה מומלץ להפנות אותם לפריטים דומים.

* מוצר שכבר לא נמכר אצלכם – הפתרון המתאים הוא העברה אוטומטית של הגולשים לעמוד אחר, בין אם של מוצר דומה ובין אם של קטגוריה רלוונטית. הדרך לעשות זאת היא הפניה 301.

סייט-איט-פרק-8-8 קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני יצירת הפניות 301 302

* מוצר שהועבר לקטגוריה שונה – במקרים אלה ה-URL של העמוד משתנה, ולכן הפתרון האופטימלי הוא גם כן הפניה 301.

* מוצר שכבר לא קיים ואין אופציה רלוונטית אחרת – במקרים אלה אין ברירה אלא להציג לגולשים דף שגיאה 404. חשוב להקפיד על דף ידידותי לגוגל ובעיקר לגולשים – עם הסבר מפורט לגבי מה הם כן יכולים למצוא אצלכם.

סרגל ניווט נוח ומפורט הוא עוד כלי שמסייע לגולשים למצוא את מבוקשם בקלות ובמהירות, ובמיוחד כשההיצע ואיתו מבנה האתר משתנים.

6. חשיבה מחוץ לקופסה

לא קל ליצור קישורים לאתרי מסחר, שנתפשים לעתים כטכניים ואפילו משעממים, אבל כשחושבים קצת מחוץ לקופסה אפשר למצוא כמה דרכים אפקטיביות שיובילו ללינקים וישדרגו את ה-SEO:

* פתרונות – בסעיף מס’ 3 הזכרנו לכם שבני אדם מחפשים מענה לצורך או בעיה. תוכן שמסביר בצורה ברורה וקלה להבנה (מדריך וידאו יתקבל בברכה!) איך אתם והמוצרים שלכם מהווים מענה מושלם הוא תוכן שהגולשים נוטים לשתף.  

* תמונות – אנחנו חיים בעידן ויזואלי, וצילומים מעניינים שמעוררים את התחושות הרצויות אצל הגולשים גם מניעים לפעולה וגם משותפים במקרים רבים (במיוחד ברשתות כמו אינסטגרם ופינטרסט). כדאי להשקיע בתמונות איכותיות מאוד, ואל תשכחו להוסיף תגים מתאימים לטובת ה- SEO.

* מבצעים – גולשים שמחים להעביר הלאה מידע על הצעות אטרקטיביות, כך שהוספת דף מבצעים לאתר עשויה לייצר קישורים רבים.

* “ספרו לחברים” – כשאתם מאפשרים לגולשים – בלחיצת כפתור פשוטה – לשתף את החברים שלהם במוצר מוצלח שגילו, הם יעשו זאת ואתם תרוויחו גם לינקים וגם לקוחות פוטנציאליים חדשים רבים.

 

סייט-איט-פרק-8-11-2 קידום אתרים SEO לאתרי מסחר אלקטרוני כפתורי שיתוף לרשתות חברתיות

באופן כללי המפתח הוא יצירתיות: ככל שתקדישו יותר זמן למציאת הזדמנויות לקישורים, כך האתר יטפס למקומות גבוהים יותר בתוצאות החיפושים הרלוונטיים – ועוד ועוד גולשים יגיעו לחנות המקוונת שלכם.

Scroll to top caret
×

שיחת ווטסאפ