פרק 21, ניהול תגובות – עריכה, מחיקה ופרסום

תגובות הן אחד המאפיינים הבולטים של אתרי וורדפרס, ובהתאם ברוב הדפים של האתרים שנבנו באמצעות וורדפרס מוקדש החלק התחתון לאינטראקציה אמיתית של בעלי האתר עם המבקרים בו ובינם לבין עצמם.

התוכן שמופיע באינטראקציות הנ"ל, כלומר באזור התגובות, משלים את זה שהעלו האנשים שמנהלים את האתר ומעשיר אותו. מצד שני, הפופולאריות הרבה של האופציה זו מושכת לאזור התגובות גם כאלה שמנסים לנצל אותו לרעה ולהשאיר תגובות שכלל אינן רלוונטיות לתוכן של אותו דף, ושבעצם אין להן ערך של ממש עבור הגולשים – אלא כאלה שמנסות לפרסם אתרים אחרים, כלומר תגובות ספאמיות.

על מנת ליהנות מהיתרונות שמאפשרת אופציית התגובות ולהימנע מהנזק שגורם הספאם, יש להקדיש מעט תשומת לב גם להגדרות הרלוונטיות לתגובות, וזאת דרך לוח הבקרה, ואז "הגדרות" ו"דיון" ("Settings" << "Discussion").

הגדרות כלליות של תגובות בוורדפרס

הבחירה הראשונה היא האם "להודיע לכל אתר שיש אליו קישור מאתר זה". השנייה: "אפשר הצגה של קישורים לרשומות מאתרים אחרים (פינגים וטראקבקים)". את שתיהן מומלץ לא לסמן. השורה הבאה היא "להרשות לקוראים להגיב לרשומות חדשות" ולידה כדאי לסמן "V". בכל מקרה אלו הן ברירות המחדל וניתן לקבוע לכל פוסט ולכל עמוד הגדרות ספציפיות מלשהם.

הגדרות אחרות מאפשרות לכם לדרוש מכל מי שרוצה לפרסם להשאיר שם ומייל, או אפילו להחליט שרק משתמשים רשומים יכולים להגיב (פירוט לגבי הגדרת משתמשים תוכלו למצוא כאן); להחליט שניתן יהיה להגיב על תכנים חדשים רק במשך פרק זמן מסוים מרגע הפרסום (כשאתם, כמובן, קובעים מה אורכו של פרק זמן זה); להציג תגובות משורשרות (כלומר, שתגובה לתגובה תופיע מתחתיה); ולחלק את התגובות לקבוצות (למשל של 50), אופציה שרלוונטית מן הסתם לאתרים פופולאריים ומושכי תשומת לב רבה במיוחד.

במסגרת ההגדרות של ניהול התגובות תוכלו גם לבחור מתי תקבלו התראה באימייל:

  • רק על תגובות חדשות.
  • על כאלה שממתינות לאישור.
  • על כך שמישהו בחר לעקוב אחרי האתר שלכם, ועוד.

אופציה נוספת היא בחירה האם כל תגובה זקוקה לאישור שלכם לפני שהיא מתפרסמת או שמא אתם מוותרים על שליטה מוחלטת, ובנוסף תוכלו לקבוע שמי שכבר פרסם תגובה שאושרה פטור מהצורך לקבל מכם אישור בתגובות הבאות שלו (קחו בחשבון שספאמרים מודעים לכך שבעלי אתרים רבים בוחרים באופציה זו, ועל כן נוהגים לשלוח לאתר חדש תגובה ראשונה "סבירה", לקבל אישור ואז אחר כך הם יכולים להציף בתגובות ספאמיות; מומלץ לנקוט על פי הכלל של "כבדהו וחשדהו" לגבי כל תגובה). דרך נוספת להילחם בספאמרים היא לסמן "V" ליד האופציה של "תגובות שמכילות יותר מ- 2 קישורים תועברנה לתגובות לאישור", שכן בדרך כלל תגובות ספאמיות מתאפיינות בריבוי לינקים וכך תוכלו לנטרל זאת. ניתן גם ליצור רשימה שחורה של מילים, כלומר כאלה שאם אחת מהן מופיעה בתגובה, התגובה תיפסל אוטומטית.

איך מבצעים פעולות שונות לגבי תגובה ספציפית?

לחיצה על "תגובות" כשנמצאים בלוח הבקרה מציגה לכם את רשימת כל התגובות שנשלחו בעקבות התכנים שהעליתם.

המסך שנפתח מאפשר לכם לבחור בין הצגה של כל התגובות באתר, הצגה של אלה המאושרות בלבד, אלה הממתינות עדיין לאישור, אלה שמוגדרות כ"זבל" ואלה שנמחקו.

שימו לב: ניתן לשנות את ההגדרה של כל תגובה בכל זמן נתון, וכך, למשל, תוכלו לפסול ולמחוק תגובה גם אחרי שכבר אישרתם אותה והיא עלתה לאוויר.

דרך מסך זה ניתן גם לענות לכל תגובה שתרצו, וכן לעבור ישירות לפוסט או לעמוד אליהם מיוחסת כל תגובה ספציפית (אגב, גם בתוך הפוסטים והעמודים ניתן לבצע את כל הפעולות הנ"ל לגבי כל תגובה שנשלחה אל אותו פוסט או עמוד).

מומלץ להיכנס למסך זה בתדירות גבוהה, הן על מנת לאשר תגובות הנמצאות בהמתנה, הן כדי לבדוק אם יש תגובות שרצוי לענות עליהן, ואם אתם משתמשים ב- Akismet (פלאג אין שמוטמע אוטומטית באתרי וורדפרס חדשים ושמטרתו היא זיהוי תגובות ספאמיות) כדאי להיכנס גם לרשימת התגובות ה"ספאמיות" שכן ייתכן שהתוסף הנ"ל טעה ושלח לשם תגובה "אמיתית".

Scroll to top caret
×

שיחת ווטסאפ