קודם כל חשוב להזכיר שבניגוד לפוסטים, עמודים מכילים תוכן קבוע, ובנוסף הם לא מופיעים אוטומטית לגולשים כמו הפוסטים אלא הגישה אליהם היא דרך לינקים (או כאלה המופיעים בתפריט או כאלה שבאזור הווידג'טים).
אחד העמודים שתמצאו כמעט בכל אתר הוא ה"אודות", ועל כן מומלץ ליצור אותו מייד לאחר שהחלטתם להקים אתר וורדפרס. עמוד נפוץ מאוד אחר הוא "צור קשר".
הדרך הנוחה ביותר לפתוח דף חדש היא באמצעות הכפתור "עמודים" בתפריט של לוח הבקרה ואז "עמוד חדש".
העורך של העמודים דומה מאוד לזה של הפוסטים, אם כי ישנם גם הבדלים. העיקרי שבהם הוא שלעמודים אין קטגוריות ואין תגיות (אבל כן ניתן לארגן אותם במבנה היררכי, כפי שתוכלו לראות בהמשך).
הוספת עמוד מעדכנת אוטומטית את התפריט של האתר, כך שהוא יכלול גם את העמוד החדש בהתאם לשם שבחרתם עבורו (תוכלו לראות את העמוד בתפריט מייד לאחר לחיצה על "פרסם" כשסיימתם להוסיף תוכן, תמונות וכו' לעמוד).
עבור כל עמוד חדש תוכלו לבחור האם ברצונכם להשאיר אותו פתוח לתגובות (זו ברירת המחדל של וורדפרס) או האם לבטל אופציה זו – על מנת לעשות זאת לחצו על "עמודים", אחר כך על "כל העמודים" ואז על "עריכה" מתחת לדף הרלוונטי. במסך שייפתח לכם ישנו בצד שמאל למעלה כפתור "אפשרויות תצוגה". לחצו עליו, ואז בטלו את ה- "V" בתיבת הסימון של "תגובות" (או "Comments" אם אתם עובדים עם הגרסה האנגלית). ישנה גם אפשרות מתקדמת יותר, של סימון "V" ליד "דיון" ("Discussion") ואז נפתחת בתחתית המסך תיבה ובה שתי אפשרויות – כך שתוכלו לבחור אם ברצונכם לאפשר תגובות או למנוע אותן, וכן לבחור האם תרצו טראקבקים ופינגבקים או לא. בכל מקרה אל תשכחו ללחוץ בסופה של פעולה על "עדכן".
באתרים שיש בהם מספר רב של דפים לא מומלץ לכלול את כולם בתפריט הראשי, שכן הדבר עלול ליצור מצב של "מרוב עצים לא רואים את היער". במקום זאת, כדאי ליצור מבנה היררכי מאורגן של עמודים מרכזיים, שבכל אחד מהם תפריט משלו עם עמודים משניים, או כפי שהם מוגדרים בוורדפרסית, "ילדים" (כשהעמודים המרכזיים הם "הורים").
על מנת לעשות זאת נכנסים לדף העריכה של העמוד אותו רוצים להפוך ל"ילד" של עמוד אחר (דרך לחיצה על "עמודים" בתפריט של לוח הבקרה ואז הקלקה על "כל העמודים" ובחירה ב"עריכה" של העמוד הרלוונטי).
בדף העריכה ישנו פאנל הנקרא "מאפייני הדף" ("Page Attributes") ובו תיבה תחת הכותרת "עמוד אב" ("parent"). ניתן לבחור בין "ללא עמוד אב" ואז העמוד ישויך אוטומטית לתפריט הראשי לבין הפיכת כל אחד מהעמודים האחרים שכבר קיימים באתר ל"הורה" של העמוד הנוכחי. לא לשכוח ללחוץ בסוף על "עדכן"!
באופן דומה ניתן ליצור "ילדים" גם לעמודים שהם בעצמם "ילדים", כלומר תת תפריט של תת תפריט, ובאופן כללי לארגן את האתר בצורה כזו שכל אחד מהגולשים המגיעים אליו יוכל למצוא בקלות ובמהירות את מבוקשו, יהא אשר יהא. שימו לב שהתפריט הראשי מתעדכן באופן אוטומטי לאחר כל שיוך עמוד ל"הורה" מסוים, ושעמודים שיש להם הורים לא מופיעים בתפריט הראשי. ניתן לראות אותם כשעומדים עם העכבר על ה"הורה" בתפריט הראשי, דבר שפותח תת תפריט ובו העמודים שהם "ילדיו".