כשאתם בונים אתר באמצעות וורדפרס אתם יכולים לאפשר גם למשתמשים נוספים לתרום לו תכנים וכן לנהל אותו, ובאופן כללי להוסיף משתמשים עם הרשאות שונות.
האופציה הזאת שימושית בכמה מקרים: ראשית, כשמדובר באתר של חברה סביר להניח שתרצו כי יהיו מספר עובדים שמוסיפים תכנים לאתר, עורכים אותו ומנהלים אותו. בנוסף ישנם בעלי אתרים המעוניינים כי כותבים אורחים, או אפילו הציבור הרחב, יוכלו להעשיר את האתר שלהם, ולפעמים ישנם תכנים שבעליהם מעדיפים כי יהיו זמינים רק למשתמשים רשומים – בכל אחד מהמקרים הנ"ל תוכלו לאפשר לכל אחד בדיוק את מה שאתם רוצים וצריכים, ולעשות זאת בקלות ובפשטות.
פתיחת משתמשים חדשים מתבצעת באמצעות הכפתור "משתמשים" ("Users") בלוח הבקרה. ניתן להוסיף כמה משתמשים שרק תרצו, ולקבוע עבור כל אחד מהם מה הוא יכול לבצע באתר, ומה לא.
על מנת להוסיף משתמש חדש, יש לבחור בתפריט הנ"ל את האופציה "שליחת הזמנות" או לחילופין להיכנס ל"כל המשתמשים" ואז, במסך שנפתח, ללחוץ על "Invite New" בשורה העליונה.
כך או כך תגיעו למסך שבו יש למלא את שם המשתמש החדש ואת כתובת המייל שלו, וכן את הסיסמה. פעולה זו תשלח למשתמש אותו אתם רוצים להוסיף מייל המיידע אותו כי צירפתם אותו לאתר, ואת הגדרת ה"תפקיד" שלו – עוקב, כותב, תורם, עורך או מנהל. לאחר מכן לוחצים על "לשלוח הזמנה" או "Add New" והמשתמש החדש התווסף למערכת.
כדי לראות את רשימת כל המשתמשים לחצו על "כל המשתמשים" תחת "משתמשים" בלוח הבקרה. דרך הרשימה ניתן גם להיכנס לכל אחד מהמשתמשים, לערוך את ההגדרות השונות שלו, לשנות את האפשרויות העומדות בפניו וכו'.
ניתן, כמובן, גם למחוק משתמש קיים (למשל עובד שהחליט לעזוב את החברה). במקרה כזה, וורדפרס תבקש מכם לשייך את הפוסטים שיצר אותו משתמש לאחד המשתמשים הקיימים, או לחילופין למחוק אותם (לא ייתכן מצב שבו פוסט מסוים לא משויך לאף משתמש בוורדפרס).
אופציה נוספת היא כאמור לאפשר לכל אחד להירשם לאתר.
אפשרות זו שימושית למשל כשאתם רוצים שרק משתמשים רשומים יוכלו להגיב, או שתכנים מסוימים יהיו פתוחים אך ורק בפני מי שנרשם לאתר (ומתנהג בהתאם לכללים שאתם קובעים). בדרך זו אתם גם יכולים לאסוף מידע אודות הגולשים שמשתמשים באתר (ובעיקר כתובת מייל) ולעשות בכך שימוש לצרכיכם.
על מנת לאפשר לכל מי שרוצה להירשם לאתר, צריך להיכנס בלוח הבקרה ל"הגדרות" ("Settings"), ואז ל"כללי" ולסמן "V" בתיבה"Anyone can register" . אם אתם מחליטים לאפשר אופציה זו, עליכם לבחור (באותו מסך) מהי ברירת המחדל מבחינת הגדרת תפקיד המשתמשים החדשים – לרוב זה יהיה "עוקב" ("Subscriber").
בוורדפרס ניתן להצמיד לכל משתמש אחד מחמישה תפקידים שונים:
עוקב – Subscriber
העוקבים נהנים מגישה אל כל תכני האתר, וכן אל הפרופיל שלהם – אך אינם יכולים לשנות תכנים או להוסיף, וכמובן לא לבצע פעולות אחרות באתר. האופציה הזו שימושית, כאמור, כשרוצים שרק משתמשים רשומים יוכלו להגיב או לקרוא תכנים מסוימים (לשם שליטה טובה יותר על השימוש באתר. לדוגמה, אפשר להסיר משתמשים הבוחרים להתבטא בשפה קלוקלת בתגובות ובכך בעצם לחסום אותם).
תורם – Contributor
תורמים כשמם כן הם – יכולים לתרום לאתר תוכן משלהם אך לא להעלות אותו בעצמם (האופציה "לפרסם" לא מופיעה אצלם בחלון העריכה של פוסט חדש ובמקומה יש כפתור "Submit to review". מי שיעלה את הפוסט לאתר הוא מנהל או עורך). תורמים יכולים להעלות אך ורק טקסטים ולא תמונות (וגם בתוך הטקסט הם אינם יכולים לצרף תמונות או כל מדיה אחרת), ועוד חשוב לדעת שתורם יכול לערוך את הפוסט שלו רק כל עוד הוא לא הועלה לאתר.
כותב – Author
כותבים רשאים להעלות בעצמם תכנים לאתר, והם גם יכולים לערוך אותם לאחר שכבר פורסמו, אך הם אינם יכולים לערוך תכנים של משתמשים אחרים.
עורך – Editor
עורכים הם כמו כותבים, בהבדל משמעותי אחד: הם יכולים לערוך גם תכנים של משתמשים אחרים ולהעלות אותם לאתר. וורדפרס, אגב, דואגת שלא יהיו התנגשויות, כלומר שלא ייווצר מצב בו שני כותבים (או עורכים או מנהלים) יערכו בבת אחת את אותו פוסט, וכל מי שרשאי מבחינת התפקיד שלו לערוך רשומה רואה על המסך הודעה שמישהו אחר כבר עורך אותה (ואז יכול לבחור אם "להשתלט" על העריכה או להמתין).
מנהל – Administrator
משתמשים המוגדרים כמנהלים יכולים, באופן טבעי, לבצע כל פעולה שהיא באתר, כולל לשנות את ההגדרות שלו, לעדכן את העיצוב וכו'.